Waar iedereen zichzelf mag zijn!

Actueel

Pilot Crossing Borders

20170711 104113
Enkele gemotiveerde leerlingen werden onlangs uitgedaagd om een reis naar een Europese stad naar keuze samen te stellen. Een extra uitdaging: de reis mag maar 24 uur duren. Dit alles in het kader van de pilot voor het project Crossing Borders. Extra mooi: de best uitgevoerde reis (Milaan) werd ook echt uitgevoerd en wel op 11 juli.

Vaardigheden ontwikkelen
Aan deze pilot deden leerlingen mee die extra werk wilden doen. Een groep van vijf enthousiastelingen meldde zich aan. Tijdens het project kwamen diverse vakken aan bod, zoals geschiedenis, aardrijkskunde, Nederlands, Engels en economie. Maar ook vaardigheden zoals het leren presenteren, plannen en samenwerken.

Zelf verantwoordelijk
De leerlingen werden tijdens de Milaanreis aangemoedigd om zelf zaken op te pakken. Er kwamen flink wat uitdagingen voorbij. Welke gate moeten we hebben? Hoe loopt de metroverbinding? Waar kunnen we bezienswaardigheden vinden? Een zeer intensieve, maar bijzonder leerrijke reis voor zowel de leerlingen als docenten. Deze reis zal uiteindelijk een plaats krijgen in de projectweken.