Waar iedereen zichzelf mag zijn!

Actueel

Mavo 2 bezoekt het UWV

IMG 6047
De mavoklassen 2A en 2B hebben een bezoek gebracht aan het UWV in Eindhoven. In samenwerking met JINC was er een interessante excursie opgezet, waarbij de leerlingen praktisch aan de slag gingen.

De ochtend startte met een toespraak van de manager van het UWV. De leerlingen werden vervolgens ingedeeld in acht groepen, die allen gekoppeld waren aan twee werknemers van het UWV. Elke groep startte met een sollicitatietraining die met enthousiasme werd gegeven door de werknemers van het UWV. Per groepje werden vier leerlingen door middel van een rollenspel onderworpen aan een sollicitatiegesprek. In het begin ging dit nog wat weifelend, maar na een tijdje durfden de leerlingen steeds meer en zagen we zelfverzekerde leerlingen een sollicitatiegesprek aangaan. De andere leerlingen kregen een observantenrol en moesten letten op houding, stemgebruik en het stellen van vragen door de sollicitant. De leerlingen kregen bruikbare tips en waren erg enthousiast!

Na een welverdiende pauze startte het tweede gedeelte van de ochtend: de afdeling uitkeringen. De werknemers van het UWV vertelden hoe de procedure van een uitkering aanvragen in zijn werk gaat en de leerlingen moesten hun opgedane kennis hierna toepassen op een reeks cases. Aansluitend werden de rekenkundige capaciteiten van de leerlingen getest en moest de hoogte van de uitkering berekend worden. Dit werd gedaan door het dagloon te berekenen. Onze leerlingen deden dit ontzettend goed en we hebben dan ook veel complimenten mogen ontvangen! Na deze inspanning was de ochtend al weer voorbij en wachtte de lunch op ons. We kunnen terugkijken op een interessante excursie!